Pantone Formula Guide

Pantone Formula Guide - GP1501

Pantone 2001 färgen samt grundfärgernas specifika blandningsförhållande.

Pantone 2001 färgen samt grundfärgernas specifika blandningsförhållande.

Pantone Formula Guide är den mest sålda färgguide av alla Pantonefärgkartor.
Den fås både som det klassiska Pantones set med Coated (bestruket) och Uncoated (obestruket) färgkartor, samt som ett set böcker med Pantone Chips, små klistermärken man vanligtvis använder för att sätta på sitt provtryck, så att man alltid har en fysiskt mätbar referens under tryckprocessen.

Pantone Formula Guide är ett måste för alla tryckare, prepressare och designers som arbetar med rena Pantonefärger, som många även kallar för “spotfärger” eller “Solid Colours”.
I denna Pantonefärgkarta hittar du 1755 färger som finns i Pantones färgsystem och under varje enskild färg finns information till tryckaren kring hur den specifika Pantonefärgen skal blandas utifrån Pantones olika grundfärger.

Visuell kontroll av tryckt produkt.

Visuell kontroll av tryckt produkt.

Det stora färgfältet i Pantone formula guide färgkartan gör att den ofta också användas av designers vid visuell kontroll av den tryckta produkten, för att se om färgerna matchar.

Detta följer med Pantone formula Guide färgkarta:

  • 1755 olika Pantonefärger.
  • Med alla Pantonefärgkartor får du gratis tillgång till den digitala Pantone Color Managern, vilken används i designprogram som t.ex. Adobe.
  • Information och blandningsförhållande utifrån Pantones 14 grundfärger.
  • Index som gör att du snabbt kan hitta rätt sida i Pantones färgkarta.
  • ColorChecker Lighting Indicator som används för att kontrollera om du ser färgerna under korrekt D50 ljus. Finns på färgkartans baksida.

Se överst till höger en översikt över var Pantone Formula Guide kan köpas.